Tip na akciu: Kreativ Soběslav Veľtrh kreatívnych techník

Už niekoľko rokov v v juhočeskej Soběslavi sa koná malý veľtrh tvorivých techník. Nazýva sa Kreativ Soběslav a koná sa dvakrát do roka – na prelome zimy a jari (veľkonočná a jarná téma) a na jeseň (vianočná a zimná téma).

 

Nespěchajte, na chvíľu sa zastavte

Prvý Kreativ Soběslav bol už otvorený pre fanúšikov kreativity v v roku 2012, odvtedy sa koná pravidelne a vlani na jeseň sa uskutočnil už po 16. raz. v objednávka. Vďaka bohatému programu a dobrému načasovaniu pred prázdninami sa na každé podujatie príde pozrieť niekoľko tisíc ľudí.

Za Kreativom stoja Michaela Oubramová Radová a Martina Šimonová a ich hlavným cieľom je šíriť medzi ľuďmi zaujímavé kreatívne techniky, predstaviť im s nové procesy a zároveň im umožniť nakupovať nielen potrebné materiály, ale aj hotové výrobky iných kvalifikovaných ľudí. K Ale aké by to bolo, keby sa návštevník stále niekam ponáhľal? Myšlienkou veľtrhu je okrem iného prinútiť návštevníkov zastaviť sa a vychutnať si chvíľu pokoja v hektickej a stresujúcej dobe.

 

Workshopy, tvorivé dielne a predaj materiálu

Na veľtrhu Kreativ sa pravidelne stretávate s viac ako 50 vystavovateľmi, ktorí prezentujú svoju prácu a širokú škálu kreatívnych techník. Niektoré z nich len predávajú, ale mnohé organizujú vlastné tvorivé dielne a workshopy, ktoré zďaleka nie sú určené len pre deti.

Čo môžete očakávať? Zakaždým niečo trochu iné, v V posledných rokoch to boli pedig, prírodná kozmetika, bylinné výrobky, cukrovinky, drevené výrobky a výrezy z preglejky, práca so sklom, korálky a komponenty na výrobu šperkov, šité šperky, drôtovanie, paličkovanie, rôzne postupy pletenia, kreslenie a farbenie všetkého druhu, kvety a kvetinové dekorácie, decoupage (obrúsková technika), bosonohá výroba obuvi a mnohé ďalšie.

 

Česká móda a Fler móda

Medzi vystavovateľmi budú samozrejme aj predajné stánky s dámskou či detskou módou a rôznymi šitými doplnkami do domácnosti. Medzi kreatívcov nepochybne patria módni návrhári, krajčíri a autori rôznych módnych doplnkov. Na Fleru je ich veľká koncentrácia a v rámci sprievodného programu Kreativu sa pravidelne koná módna prehliadka.

 

Kedy a kde sa koná kreatívny veľtrh

Ďalší, jarno-veľkonočný, Kreativ sa bude konať v Piatok 13. a sobota 14. marca 2020 tradične v kultúrnom dome v Soběslav (Jirsíkova 34). Vstupné je približne 50 Kč pre dospelých a 10 Kč pre dôchodcov. Deti majú vstup zdarma.