Tip na víkend: Múzeum českého granátu

Ak neradi trávite voľné víkendy doma a sedenie na gauči pri filme v televízii pre vás nie je ideálny spôsob, ako sa cez víkend zabaviť, potom pre vás máme jeden bezva tip, ktorý určite stojí za pozornosť: návšteva Múzea českého granátu dokáže nadchnúť malé i veľké, preto je výlet do Prahy super nápad ako pre jednotlivcov, tak aj pre rodiny s deťmi.



Jedinečná expozícia, ktorú inde neuvidíte

Nemusíte byť práve fanúšikom šperkov a bižutérie, aby sme vás dokázali nalákať na jedinečnú expozíciu, ktorá v Českej republike nemá konkurenciu. Okrem unikátnych šperkov, ktoré očarí predovšetkým dámske publikum, tu nájdete vystavené aj rôzne predmety bohato zdobené pravými českými granátmi. Prehliadka celej kolekcie vás prevedie naprieč šperkárstvam od jeho raných začiatkov, kedy sa český granát začal pri výrobe šperkov používať vo veľkom, až do začiatku dvadsiateho storočia.


História podaná zaujímavou formou

Múzeum českého granátu je perfektnou voľbou na výlet najmä pre nadšencov do histórie našej krajiny. Výstava plná kúzelných šperkov a predmetov vás zoznámi s históriou ťažby granátov v českých krajinách veľmi zaujímavou formou - báť sa nemusí ani deti, ktoré dokážu pretočiť oči len pri vyslovení slovíčka "histórie". Jej podanie v rámci tohto múzea ani zďaleka nepôsobí nudne a zaujme návštevníkov všetkých vekových kategórií. História ťažby českého granátu zahŕňa aj spôsoby ich brúsenie či ďalšieho spracovania.

 

Odneste si šperk na pamiatku

Expozícia nádherných šperkov spojená s výkladom histórie vás nadchne natoľko, že si so sebou budete chcieť odniesť niečo na pamiatku - a pokojne môžete! Múzeum ponúka svojim návštevníkom ku kúpe originálne dobové šperky zdobené českými granátmi a to vrátane certifikátu, ktorý vám potvrdí ich pôvod a pravosť.

Hľadáte teda tip, kam cez víkend zavítať, teraz už viete, kam by mali mieriť vaše kroky! Múzeum je určené k návšteve milovníkom histórie, nadšencom do šperkov aj tým, ktorí sa zaujímajú o remeslá. Zavítať sem môžu aj rodiny s deťmi na super spoločný výlet.