Kovové prívesky pre každodenné nosenie

Kovové prívesky z cínu sú atraktívnym módnym doplnkom na váš krk, ktorý skvele vyzerá a veľa nestojí. naviac ide o peknú alternatívu pre prácu s korálky. Prečo si kovové prívesky vydobyli takú popularitu, kde je ich pôvod a prečo aj dnes majú svoje nezastupiteľné miesto v mnohých šperkovnicu žien po celom svete?

Dávna minulosť kovových príveskov

Prívesky na krk parí spoločne so sponami a prstene k najstarším dochovaným ozdobám. Dokazujú to nespočetné nálezy naprieč celým svetom, vrátane nášho územia. V dávnych dobách boli výsadou panovníkov a vysokej šľachty, ktorá si také módne doplnky mohla dovoliť. Ich precízna práca a dômyselnosť, s ktorým s pomocou primitívnych nástrojov kovovej prívesky a iné ozdoby vyrábali, inšpiruje šperkárov do dnes – odkaz do dávno minulých sa vo väčšej či menšej miere premieta do ich práce doteraz.

Súčasnosť

Mať vo svojej šperkovnici aspoň jeden prívesok na krk je dnes už samozrejmosťou. Každoročne s priateľmi či partnerom absolvujete celý rad príležitostí, na ktorej sa okrem náhrdelníkov dobre hodí aj prívesky. Veľa z vás navyše považuje prívesky z kovu za neoddeliteľnú súčasť svojho outfitu, bez ktorej ani nevychádza z domu. Prečo by aj nie. Ide o pohodlnú a cenovo dostupnú ozdobu, ktorá len tak neomrzí.

  

Kovový prívesok "Pasta"   Kovový prívesok "Strom života"   Kovový prívesok "Korytnačka"

Na trhu nájdete celý rad príveskov (prívesky nájdete aj medzi Swarovski komponenty, ku ktorým si vyberiete kamienok podľa vlastných preferencií) snáď pre všetky príležitosti - blištivé, elegantné kúsky pre špeciálne príležitosti, akými sú plesy, promócie, či návštevy divadiel aj bežnejšie kovové prívesky z medi s mnohými povrchovými úpravami.

Kovové prívesky pre každodenné nosenie

Hľadáte prívesok, ktorý sa stane vašou neoddeliteľnou súčasťou a bude vhodný na každodenné nosenie bez rozdielu? Potom siahnite po menej elegantnom, avšak rovnako atraktívnym kovovom prívesku, ktorý nájde svoje miesto na obyčajné šnúrke, strune aj retiazky - fantázii sa skrátka medze nekladú. Krásne vyzerajúce kovový prívesok, ledabolo sa pohojdavajuce na vašom krku si obľúbite natoľko, že jeho odloženie pre vás za chvíľu bude znamenať rovnako neprirodzenou vec, ako keď si zložíte prstienok.


Medzi korálky, komponenty, fimo hmotou a ďalším sortimentom nájdete kovové prívesky inšpirované tradičnými motívmi (sova múdrosti alebo strom života) i moderné hravé kúsky v tvare lyžičky, pasty na zuby alebo korytnačky . Čomu dáte prednosť?

Povrchová úprava "Stará meď"   Povrchová úprava "Antracit"

Povrchová úprava "Staré zlato"   Povrchová úprava "Staré striebro"