Drahé kamene podľa znamenia zverokruhu

Každý z nás sa narodil v konkrétneho znamenia zverokruhu alebo horoskopu. Ktoré znamenie to je, závisí od postavenia planét a Slnka pri narodení. Niektorí ľudia pripisujú tomuto znameniu veľký význam a často podľa neho vo svojom živote konajú. Iní možno ani nevedia, aké je ich znamenie, alebo mu nevenujú pozornosť. Spoločne sa teraz pozrieme na to, aké drahé kamene sú vhodné pre k jednotlivým znameniam horoskopu. Ktorý minerál, či už drahý alebo polodrahokam, prinesie do nášho života novú energiu, lásku alebo bohatstvo.

 

 

Beran

Najskôr si vezmeme tvrdohlavého barana. Ako znamenie ohňa nás vedie k červená farba a bojovnosť. Určite ho poteší granát na podporu lásky, rubín a ametyst na rozvoj tvorivosti, karneol ako nositeľ vitality a životnej energie, červená jaspis, červený turmalín rubelit i hematit. K k baranovi patrí aj jeden z najtvrdšie diamantové minerály.

 

Bull

K žlté, zelené a ružové kamene sú vhodné pre odolného býka. Práve vo vytrvalosti bude mať oporu achát a mu pomôže dosiahnuť jeho ciele. v našiel pokoj pre seba, potrebuje žltú farbu, ktorú nájdeme v citrínu. Růženín v Okrem toho prebudí lásku alebo zmierni bolesť sklamaného srdca. Ďalej nesmieme zabudnúť na zafír a smaragd, ktoré mu pomôžu nájsť zmysel jeho bytia a otvoria mu myseľ novým možnostiam. Tiež sa trafíte do cieľa pre zirkón, korál, malachit a avanturín.

 

Blíženci

Blíženci sú si vždy blízki, ale zároveň nikdy nie sú jednotní. Tak trochu ako protiklady sa prejavujú aj v oblasti drahých kameňov. Ich živlom je vzduch a rovnako ako on, aj Blíženci v majú v sebe variabilitu. S odhodlanie im pomôže žltá karneol, tigrie oko ich upokojuje a obracia k duchovnému svetu. Modrý chalcedón a akvamarín upokojujú myseľ a dávajú priestor intuícii. A nakoniec krištáľ, ktorý upratuje a čistí rozptýlené myšlienky Blížencov.

 

Rak

Mnohí ľudia sú presvedčení, že rakovina je zaostalá. Nie je. V prvom rade je ochranársky a rodina je pre neho na prvom mieste. Jeho farbami budú upokojujúca zelená a biela. Zelená jaspis odhalí oddanosť a avanturín mu pomôže získať späť duševnú silu. Koral a nefrit ho povzbudia v tvorivosti a odstraňovaní starých zvykov. Vzácne perly, biely chalcedón a mesačný kameň prehlbujú intuíciu a dopĺňajú pozitívnu životnú energiu. Ako ďalšie kamene sú vhodné smaragd, krištáľ, diamant a nefrit.

https://www.ceske-koralky.cz/images/sklady/17447.jpg

Lev

Energický lev je zvýraznený zlatou a červenou farbou. Jantár posilní jeho zdravie, ktoré môže počas svojej veľkej aktivity nečakane stratiť. Topás, smaragd a granát podporí jeho podnikateľského ducha, intuíciu a kreativitu. Diamant a krištáľ ho budú motivovať k dosiahnutiu dokonalosti, pretože sa nechce zaoberať maličkosťami. Tigrie oko a citrín ho odvádzajú od materiálnych vecí, aby otvoril svoje srdce a našiel lásku.

Panna

Rozumná a múdra panna vždy túži po dokonalosti. Často však trpí strachom zo zlyhania a nespokojnosti. Jantár, citrín a tygří oko pomôcť panne so sebadôverou, zmierniť stres a obavy. Sodalit a karneol podporia jej kreativitu, upokojia jej myseľ a udržia ju sústredenú jedným smerom. Ametyst a modrý zafír ju očistia od stresu a napätia a zabezpečia harmóniu tela a duše.

 

Váhy

Pre Váhy je typická rovnováha, harmónia a potreba byť v spoločnosti a reprezentovať. Nefrit a jaspis učia Váhy pomáhať druhým a uprednostňovať srdce pred rozumom. Ružová korál a Ružový kremeň otvorené srdcia k nezištná láska, nájdenie pokoja a harmónie. Modrý zafír a akvamarín vám umožnia nazrieť do svojho vnútra, očistiť ho od negatívnych myšlienok a nájsť pokoj. Dôležitými kameňmi sú aj chryzokol, ružový turmalín rubelit a perly.

 

Škorpión

Nebezpečné červené a čierne farby upozorňujú na škorpióna. Silný Škorpión balansuje medzi životom a smrťou a hľadá odpovede na životné otázky. Obsidián a čierny opál vedú škorpióna podvedomím a dodávajú mu silu čeliť neznámemu. Červený a čierny turmalín rubelit sú kamene, ktoré ho zbavia negatívnych emócií a otvoria mu cestu k láske a oddanosti. S ametyst a rubín môžu tiež pomôcť. Hematit, granát, malachit a červený jaspis mu pridajú na sile.

 

Strelec

Pre strelca ste trafili terč s s modrými kameňmi. Modrý topas, sodalit a chryzokol pomôcť mu sústrediť sa a nájsť rovnováhu. Lapis lazuli zasa posilní ich intuíciu. Tmavomodrý a indigový zafír upriamujú pohľad strelca dovnútra, zatiaľ čo chalcedón upokojuje emócie. Spoločnosť Obsidian im pomôže nájsť ich silné stránky a využiť ich správnym smerom. Ametyst a opál ho v živote nasmerujú správnym smerom.

https://www.ceske-koralky.cz/images/sklady/17272.jpg

Kozorožec

Uzemnení Kozorožci žijú v&nbs;prealite, ale pomaly sa rozhodujú. Čierny turmalín scoryl im to trochu uľahčuje a dodáva im silu prekonávať prekážky. Mesačný kameň zasa zmierňuje negatívne pocity, ako je strach zo sklamania a neúspechu. Krištáľ a diamant ich nasmerujú na duchovnú cestu, zatiaľ čo zázvor a morion im ukážu svetlo v každom človeku. Obsidián prebúdza šťastnejšiu budúcnosť. S ostatné problémy sa dajú riešiť jaspis, achát, onyx a chalcedon.

 

Vodnár

Rovnako ako voda, aj Vodnár vás obklopí priateľstvom. Má rád spoločnosť a pozornosť, takže svetlomodrá safír pomôže preniknúť do opačného sveta, do jeho srdca. Kryštál ho podporí v trpezlivosť a vytrvalosť, modrý topás nájde novú inšpiráciu. Tyrkysová farba uvedie jeho nepokojnú, neustále sa vznášajúcu myseľ do reality a prinesie mu do života lásku a naplnenie. Chryzokol a akvamarín mu pomôžu s nezávislosť, sloboda a potrebný pocit voľnosti. Ďalšími skvelými možnosťami sú amazonit, modrý fluorit, opál a lapis lazuli.

 

Ryby

Ryby sú nesebecké, ale ľahko ovplyvniteľné, často žijú vo svojom vlastnom uzavretom svete. Sú veľmi citlivé a mesačný kameň im pomôže potlačiť nedôveru. Kryštál ich núti k nezávislosť, rozhodnosť a priame myslenie. Ich intuícia a viera v modrý zafír a ametyst sa navzájom podporujú. Tyrkysová ako ochranca bude stáť na stráži a upozorňovať na každé zlé rozhodnutie. Zároveň si nájde svoje miesto v živote. Nefrit im dodá pocit bezpečia a opál ich naučí dať na intuíciu.

 

 

Každý z je nás niekoľko, bez ohľadu na to, v akom znamení sme sa narodili. Planéty, ktoré ako sudcovia stáli pri našom narodení, nám môžu pomôcť s naše slabiny. A drahé kamene, podobne ako malí priatelia veľkých planét, sú malými drobcami, ktoré môžeme mať stále pri sebe. Môžu nám pomôcť a strážiť našu životnú cestu. Ďalšie informácie o výbere drahých kameňov, nájdete aj v tomto článku o kameňoch podľa znamenia.

 

Podívejte se na Korálky z minerálov

nebo také bižutérne kamene