Zimné dekorácie a šperky z korálok

Zimná výzdoba môže vyzerať akokoľvek. Môžete si kúpiť umelý sneh a vyrobiť tak malé snehuliakov, banky zo stromčeka vyvesiť všade možne, alebo rozprestrieť svetielka po celom dome. Čo ale skúsiť niečo iné? Niečo originálne?

Dodnes nám doma na vianočnom stromčeku visia krásne farebné korálkové strapce po pradedkovi. Už niekoľko rokov sme doma nemali inú výzdobu, ako práve tieto strapce a aj keď sú staré už vyše 100 rokov, stále neodpadol ani jednu korálku. Ide tak o nesmrteľnou dekoráciu, ktorú si môžete vyrobiť tiež.

 

Akú zimné výzdobu z korálok zvoliť?

Výzdoba na stromček - náhrada baniek

Jednou z možností je výroba rôznych závesných dekorácií na vianočný stromček. Môžete vyrobiť ako plochý prívesok v modrej alebo bielej farbe, tak klasickú banku, ktorá síce zaberie viac času, ale za to ohromí. Ide tak o krásnu a pritom jednoduchú dekoráciu vášho bytu.

 

korálkové vločky

Ďalším nápaditým spôsobom, ako vyzdobiť svoje obydlia, môžu byť snehové vločky. Dnes už sa ich na Vianoce mnohých nedočkáme, preto by bolo fajn, keby sme si nejaké také sami vyrobili nie?

Môžete zvoliť ako jednoduchšie, tak aj zložitejšie variantu. Ploché pletené vločky vyzerajú krásne, keď sú vyvesené na záclonách, povrázkoch, alebo len tak položené na konferenčnom stolíku. Ak si trúfate na niečo ťažšieho, môžete si ich vyrobiť aj v 3D.

Takéto vločky potom budú vyzerať krásne úplne kdekoľvek. Ide tak o univerzálne, kvalitné as láskou vyrobenú zimné dekoráciu. 

 

Adventný veniec

Z korálok sa dajú vyrobiť tiež krásne ozdoby na adventný veniec. Na vopred kúpený veniec si môžete vyrobiť svoje vlastné ozdoby, prilepiť na neho skôr spomínané korálkové vločky a dozdobiť. Potom stačí zapichnúť sviečky a domáce adventný veniec, ktorý nikto široko ďaleko nemá, je na svete. 

Dúfam, že ste našli aspoň nejakú inšpiráciu na vianočnú výzdobu práve pomocou korálkovaniu. Takéto dekorácie totiž u nikoho doma nenájdete. 

 

Ďalšie tipy na zimné korálkovanie