Růženín

Hľadáte krásny kameň s celým radom pozitívnych účinkov? Vyskúšajte ruženín. Pomáha s celým radom zdravotných ťažkostí, upokojuje, a navyše je nazývaný kameňom srdca a lásky. Jeho pekná ružová farba sa navyše bude krásne vynímať na akomkoľvek šperku a urobí radosť každému milovníkovi krásnych minerálov.


Užitie

Ruženín môžete nosiť vo vrecku alebo kdekoľvek inde pri sebe. Ak trpíte bolesťami, prikladajte kameň na postihnuté miesto, pri spánku ho nechajte ležať blízkosti vankúše. Ruženín tiež môžete umiestniť do obytných miestností, kde bude pomáhať nastoľovať rovnováhu.


Vlastnosti

Ruženín je veľmi jemný kameň, ktorý je často spájaný s láskou a cit. Umožňuje intenzívnejšie vnímanie umenia, najmä hudby. Zo zdravotného hľadiska má ruženín vplyv najmä na srdce, ktorému pomáha regulovať srdcový rytmus, a na obličky. Používa sa tiež pre podporu plodnosti a pri najrôznejších ochoreniach spojených s krvou. Odporuje aj fantáziu a kreativitu, radi ho preto používajú najrôznejšie umelci. Ruženín je priradený váham a býkovi.

 


Druhy

Jednotlivé ruženín sa môžu líšiť zafarbením, odtieňom i zakalenosti. Tie najväčšie a najkrajšie ruženín zvyčajne pochádzajú z Brazílie alebo z Madagaskaru. Aj u nás v Česku ale sú nachádzané nádherné kvalitné ruženín, ktoré si môžete zakúpiť. Vyberať môžete z druhov Ruženín ako je surový ruženín, vyhladený, priesvitný alebo sýto zbravený.


Zafarbenie

Ruženín nadobúda mnohých odtieňov ružovej a jemne fialovej. Kameň je často zakalený, ale možno ho nájsť aj priehľadný. Obvykle býva lesklý. Na slnečnom svetle postupne stráca intenzívnu pôvodnú farbu.


Využitie

Ruženín sa môže používať na liečbu celého radu chorôb, najmä srdce, ale napríklad aj obličiek alebo pečene. Často je tiež vhodný pre pomoc pri liečbe pohlavne prenosných chorôb. Celkovo upokojuje a uvoľňuje, je teda vhodný aj pri strese a celej rade ďalších ťažkostí. Odporúčaný je tiež ako vhodný kameň pre hanblivé milenca, ktorí sa ešte hanbia naplno vyjadriť svoju lásku. Ruženín sa často využíva aj v šperkoch, najčastejšie v náušniciach, náramkoch a ako prívesky.