Kumihimo - pletenie šnúr

Kumihimo je takmer 2 000 rokov stará technika splietanie šnúr, ktorá, ako jej názov napovedá, pochádza z Ázie, konkrétne z Číny. Svoj pôvod má medzi samurajmi, ktorí si splietaním krátili dlhé chvíle a tvorili z najrôznejších látok doplnky k bežným odevom aj svojmu brnenie. Dnes je Kumihimo celosvetovo rozšírená technika výroby náramkov, príveskov a ďalších ozdôb nielen pre ľudí, ale často aj pre štvornohých miláčikov.
 
výrobky z kumihimo  produkt kumihimo
Zdroj: janbuday.com,deviantart.com
 

Princíp techniky Kumihimo

Ku splietanie sa tradične používa stav, ktorý môže umývať hneď niekoľko podôb. Stav umožňuje pre splietanie šnúr použiť obe ruky a udržať si v jednotlivých šnúrach veľmi dôležitý poriadok. Jednotlivé stavy sa od seba líšia predovšetkým veľkosťou a tvarom - záleží čo má z vášho splietanie vzniknúť. Najčastejším typom stave je drevené alebo papierové koleso, ktorému sa hovorí marudai, ktoré vidíte aj na obrázku. Popularitu stavu marudai dlhodobo zaisťuje jeho nenáročnosť na skúsenosti.
 
Kumihimo papierový stav  drevený stav na Kumihimo
Zdroj: joscolace.com.au, forumsamerica.com
 
Najjednoduchšie šnúry sa pletú zo 4 alebo 8 prameňov bez ohľadu na tvar šnúry. Stretnúť sa môžete s trojuholníky, plochými šnúrami, ovály aj obdĺžniky. Výnimkou nie sú ani šnúry duté.

Spletejte pomocou Kumihimo aj vy

Splietanie technikou Kumihimo je veľká zábava a ani nestojí veľa peňazí. vhodné hodvábne šnúry u nás kúpite v mnohých farbách a rôznych hrúbkach veľmi lacno. Na internete navyše nájdete mnoho video-úplne zadarmo – nemusíte tak chodiť na žiadne platené kurzy. Tvoriť môžete pekne v teple a pohodlí svojho domova.
 
Návody na Kumihimo nájdete na  Youtube.com
 
Kumihimo hodvábna šnúra hodvábna šnúra pre Kumihimo  hodvábna šnúrahodvábna šnúra pre Kumihimo čierna  
hodvábne šnúry z našej ponuky (ukážka)
 
 
Vyskúšajte Kumihimo aj vy. Splétejte šnúry a šnúrky a tvorte z nich nevšedný šperky a ozdoby. Svoje výtvory potom môžete ľahko skombinovať s najrôznejšími korálky, ktoré produktu dodajú na atraktivite. 
 
Sortiment pre Kumihimo