Krása, ktorá išla ruka v ruke s históriou - Múzeum skla a bižutérie v Jablonci nad Nisou

Premýšľate, ako strávite víkend? Radi cestujete, spoznávate nové veci, ale ťahá Vás to aj za tajomstvami minulosti? Máte radi kvalitné českú bižutériu a sklársky priemysel? Taky Vás nikdy neprestane udivovať tvrdá práca, ktorá stojí za niečím tak krehkým a čistým? Nie nadarmo sa hovorí, zlaté české ručičky, že?

Stále expozície aj nejaké to prekvapenie

Slávnu vetu Marilyn Monroe, totiž že "Najlepším priateľom žien sú diamanty" pozná asi každý, nie každá žena si však môže taký luxus dovoliť. Šperky všeobecne však máme rady všetky, sú spojené so zvláštnymi príležitosťami, ale dopĺňajú nás aj v každodennom živote. Tak sa príďte pozrieť na náhrdelníky, náramky a náušnice posiate státisícmi perlami, a verte, že to nie sú zďaleka jediná lákadlá expozície. V Múzeu skla a bižutérie v Jablonci nad Nisou môžete vidieť stále expozície Nekonečný príbeh bižutérie alebo Čarovná záhrada- české sklo siedmich storočí. Prezriete si tak ručnú prácu začínajúcich sklárov z umeleckoprovmyslových škôl, ktorí sa rozhodli pokračovať v slovenskej tradícii, ktorá sa u nás zrodila už v 13. storočí a ktorého vývoj menil našu krajinu. Alebo môžete obdivovať prácu už známych umelcov a dizajnérov, ktorí svojou prácou z najkvalitnejších materiálov českej výroby, konkurujú svetovým výrobcom.

Pokiaľ Vás expozície zaujali a máte záujem o návštevu, alebo sa len chcete pozrieť na viac informácií, určite navštívte adresu http://www.msb-jablonec.cz/. Na týchto stránkach nájdete veľa užitočných informácií k stálym expozíciám i novým výstavám, akciám, ktoré si pre Vás pripravujeme, aj archívne záznamy alebo fotografie. Určite sa oplatí sledovať, pretože s nami si užijete nejedno krásne popoludnie.

tvorivé Veľká noc

A prekvapenie na záver, na Veľkú noc sme si pre Vás pripravili tvorivej práci! Neviete ako doma zabaviť deti? Chcete podniknúť rodinný výlet? Zapojiť sa môžu aj staršie generácie, užite si sviatky všetci pekne pohromade. Ak si chcete spríjemniť niektorý z nadchádzajúcich dní v duchu týchto sviatkov, určite by ste nemali zabudnúť návštevu múzea, kde si budete môcť skúsiť vlastnoručne vyrobiť zdobený škapuliar alebo farebný ruženec. Tvorivá dielňa je otvorená každý deň 18.-19. apríla 2019 od 9 do 17 hodín a vstup je zdarma.

Tešiť sa na Vás budeme každý deň, tak neváhajte a ponorte sa s nami do krásy, ktorá išla ruka v ruke s históriou.