Jesenné dekorácie a šperky z korálok

Z korálok sa dá vyrobiť všeličo. Od najrôznejších šperkov ako sú farebné náušnice, alebo retiazka s drahokamom, po rôzne dekorácie. A na tie sa dnes zameriame. Tento článok vám dá menšie inšpiráciu na jesenné výzdobu vášho domova práve s korálkami.

Aký druh výzdoby zvoliť?
Záleží na osobnom gustu. Ja osobne preferujem malé a nepatrné doplnky do bytu, ktoré tak úplne nebijú do očí. Naopak je tiež úžasné, keď k niekomu prídete na návštevu a všade vidíte krásne, ručne vyrobené dekorácie.

Halloweenske tekvica
Čo môže byť viac typická jesenné dekorácie, než samotná Halloweenska tekvica? A prečo si ju doma nevyrobiť? Nemyslím tým tú klasickú, ale vyrobenú z korálok. Môžete si ich vyrobiť hneď niekoľko a máte ich už na celý život. A určite tým ohromíte každú svoju návštevu, keďže ide o jedno z najoriginálnejších spracovania jesenných dekorácií.
Môžete tiež vyskúšať svietiace tekvice. Ich výroba je pomerne jednoduchý. Uprostred vašich korálkových tekvíc na spodnej strane vynecháte otvor asi o priemere 0,5-1 cm a po dopletení niekoľkých z nich je jednoducho vložíte na ľad svetielka. Túto dekoráciu si tak môžete zavesiť aj na stenu.

Korálkové povrázky
Tento bod je mi najbližší. Pokiaľ máte rovnako ako ja radi jednoduchosť, potom je tento bod určený aj vám. Najradšej tieto povrázky nechávam len tak položené na konferenčnom stole, poličke, alebo inom nábytku. Ide vlastne o dlhá "laná", z rôznych farieb korálok a ich výhoda spočíva v tom, že ich môžete využiť akokoľvek.
Napríklad ich môžete tiež zavesiť na strop a pripnúť na ne vaše obľúbené fotografie. Ja si v rámci jesenného počasia vyrábam momentálne 3x 2 metrové povrázky v hnedo-žltej farbe.

Lapače snov
Ak ste zástancami týchto spirituálnych predmetov, potom by ste mali vedieť. že aj tieto veci sa dajú krásne dozdobiť korálky. Napríklad tu môžete jednotlivé korálky vplieta medzi tzv. "Pavučinu", alebo ich môžete pridať na špagát držiace pierka.

Dúfam, že ste nabrali aspoň trochu inšpirácie na jesenné korálkovaniu.