Jarná korálkovaniu. Vyrobte si dekorácie aj šperky

Pomaly ale iste prichádza jar a s ním aj dobrá nálada. Ako si navodiť jarnú atmosféru, keď je vonku zrovna zamračené a hmlisto? Jednoducho. Skúste si vyrobiť z korálok niektorú z nasledujúcich dekorácií, ktoré oživia váš domov a ľahko sa nimi odreagujete.

Kvetina z korálok

Čo viac patrí k jari než prvý kvitnúce kvety a von derúce sa púčiky. Prečo si teda nejakú peknú kvetinu aj nevyrobiť sama doma? Medzi najjednoduchšie patrí obyčajné tvary kvetov, ako napríklad slnečnica alebo margaréta. Ak si ale trúfate na trochu väčšie obtiažnosť, môžete si doma vyrobiť aj trojrozmernú bledule alebo snežienky.

Ak sa pustíte do zložitejšieho korálkovanie, môžete si z kvetín vyrobiť aj malú korálkovú kyticu. Stačí, keď ku kvetom vyrobíte aj stonku a nejaký ten lístoček, okolo stonky namotáte drôtik, zapichnete do kvetináča a máte hotovo.


Veľkonočný zajac

S jarou nevyhnutne prichádza aj Veľká noc. Čo takto si vyrobiť vlastného veľkonočného zajaca? Potom ho zavesíte na vchodové dvere a pochvaly od susedov sa len pohrnú.


Veľkonočné vajce

Zajaca by sme mali, ale čo keď prídu koledníci? Vyrobiť vlastné veľkonočné 3D vajce nie je len tak, avšak výsledok určite stojí za to.

Ak sa vám nechce vyrábať celé vajcia z korálok, skúste to inak. Moc pekne vyzerá aj keď si svoju vyfúknutý kraslicu korálky len obalíte. Namiesto kreslenie kraslíc tak tento rok môžete skúsiť ich korálkovaniu.


Darebné podtácky

Nezvyklou, avšak veľmi praktickou vychytávkou môžu byť aj obyčajné podtácky. Ak vám tiež vadí obtisknuté kruhy po hrnčeka či poháriku, potom si vyskúšajte vyrobiť aj túto vychytávku. Jarné farby ako je žltá, zelená, svetlo modrá alebo oranžová v kombinácii s kvetovými motívmi vám navodia jarnú atmosféru v obývačke raz dva.

Pozor však, aby ste zvolili rovnakú veľkosť na všetkých korálikov. To preto, aby na podtácky nevznikla vyvýšenina a nápoj sa vám nevylial.