Tip na víkend: navštívte Múzeum Vltavín

Často počujeme, že múzeum skrýva klenoty. Máme na mysli, že rozhodne stojí za našu návštevu a že budeme obdivovať predmety z cenných zbierok. Čo ale navštíviť múzeum, ktoré ukrýva ozajstné klenoty? Klenoty, ktoré inde na svete nestretnete. Vltavíny!

 

Hlavne hravo

Múzeum naozaj nemusí byť len nudným miestom, kde sú v najrôznejších policiach zoradené predmety s malú popiskou. Múzeum Vltavín vás v nádherných priestoroch presvedčí o tom, že o histórii a vlastnostiach unikátneho klenotu sa môžete dozvedieť všetko formou zábavné hry. Akonáhle sa v úvodnom filme dozviete, akú vzácnosť skrývajú náleziská v našej krajine, hneď si budete prezerať krásne nasvietené drahokamy najrôznejších tvarov so zatajeným dychom. Áno, budete sa pozerať na drahokam, ktorý je svetový unikát!

Zdroj:.vltaviny.cz

 

Vltavín, krásavec, čo má milióny rokov

Expozícia vám predstaví celý príbeh klenotu, ktorý sa k nám dostal z Bavorska pred viac ako štrnástimi miliónmi rokov. Že sa bude jednať o výklad, ktorý je určený len odborníkom? Rozhodne nie! Múzeum predstavuje Vltavíny hravou a zaujímavou formou. Stretnete celý rad interaktívnych prvkov, ktoré upútajú pozornosť nielen detí, ale aj dospelých. Dozviete sa, že za vznik Vltavín vďačíme dopade meteoritu, ktorý vyhĺbil kráter cez dvadsať kilometrov veľký a kilometer hlboký. Taký kráter si v & nbsp; múzeu môžete virtuálne prehliadnuť! Že mohla zrážka vesmírneho telesa so Zemou dopadnúť oveľa horšie? Iste áno. Chcete vedieť ako? Aj na toto nájdete v múzeu odpoveď.

Zdroj:.vltaviny.cz

 

Meteorit vo vašich rukách

V celej rade filmov sme videli, čo by sa mohlo stať pri zrážke Zeme s meteoritom. Iste úchvatné scény už len na pohľad. Ale prečo neísť ešte ďalej? V múzeu Vltavín vám to umožní! Budete to vy a pohyb vašich paží, kto ovláda dopad meteoritu na našu planétu. Chcete vidieť, čo sa stane ďalej? Tak neváhajte navštíviť expozíciu múzea.

 

Prehliadka múzea bude baviť rodiny s deťmi, zberateľov aj školské triedy. Príďte sa presvedčiť!